Advokat

Advokat Nicolas Weiss-Andersen - Favorittområde: Styreansvar

E-post: nwa@swan.no

Telefon: 99 11 11 19

Kontor: Oslo og Billingstad

Postadresse:
Billingstadsletta 19A
1396 Billingstad

 
Nicolas Weiss-Andersen har omfattende erfaring innen tvisteløsning, og har jobbet i privat næringsliv i over ti år før han ble advokat. Han bistår flere små og mellomstore bedrifter innen blant annet varehandel, entreprise og andre tjenesteytende virksomheter. Han bistår også privatpersoner, primært innenfor eiendom, arbeidsrett, avtalerett og kjøp og salg. Weiss-Andersen er oppnevnt som medlem av advokatforeningens disiplinærutvalg. 
 

Arbeidsområder:
Nicolas Weiss-Andersen jobber i all hovedsak med styreansvar og forretningsjuss generelt, avtalerett, fast eiendom og nabotvister, arbeidsrett, opphavsrett, selskapsrett m.v.

Saker knyttet til bolig/fast eiendom

Weiss-Andersen har inngående erfaring i tvister relatert til feil og mangler ved bolig, både knyttet til eierskifte og håndverkertjenester/entreprise. Han har videre god teknisk forståelse, dels fordi han også har bistått en rekke kyndige entreprenører og dels fordi han har en interresse for bygg, skade m.v.

Weiss-Andersen har tidligere jobbet som virksomhetsleder i en e-handelsvirksomhet, og har praktisk erfaring innen personalhåndtering, logistikk, strategier, økonomistyring m.v. Han har bistått en rekke gründere og oppstartsbedrifter i forbindelse med oppstart og drift, samt håndtering av utfordringer som dukker opp i denne forbindelse.

Faglig filosofi:
Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig. 

Advokatetikk:
Nicolas Weiss-Andersen er spesielt opptatt av advokatetikk, og var i 2021 og 2022 oppnevnt om medlem av Advokatforeningens disiplinærutvalg. Utvalget behandler klager mot advokater som kan ha opptrådt i strid med god advokatskikk eller krevd for høyt salær. 


Arbeidserfaring:

2018 –  dd. Fast Advokat, Swan advokater

2016 – 2018 Advokatfullmektig, Swan advokater

2014 – 2016 Rådgiver, Norlegal Advokatfirma AS

2004 – 2014 Daglig leder, e-handel.

2004 – 2005 Timeforeleser Handelshøyskolen BI, v. studiet i økonomi og IT-ledelse.


Utdannelse:

Masterstudiet i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo (Masteroppgavens tittel: Styremedlemmers personlige ansvar for selskapets idømte sakskostnader).

Økonomi og IT-ledelse, Handelshøyskolen BI. (150 sp)

Juridiske valgemner innen entrepriserett, immaterialrett, arbeidsrett og selskapsrett. 

 

Medlemskap og verv:

Oppnevnt medlem, av advokatforeningens disiplinærutvalg 2021 og 2022.

Medlem av Advokatforeningen

Ansvarlig for Eiendomsadvokater.net og Arbeidsrettsjuristene.no

Medlem av Advokatforeningen